Select Page

FAQ's

Frequent Asked Questions Specters Coffee

Wat zijn de prijzen van jullie koffie?

Onze prijzen zijn allemaal te vinden onder het kopje bestellen op onze homepagina.

Hebben jullie ook decaf koffie?

Ja! Echter bieden we dit alleen aan in de Specters Cups.

Hoe vers is de koffie die ik van jullie ontvang?

Omdat we bewust werken met een micro branderij streven we ernaar om jou altijd koffie leveren die in diezelfde maand gebrand is.

Hoe zouden jullie de Specters blend omschrijven?

The Specters blend is een ‘Dark Roast’ gebrande koffie. De bonen worden iets donkerder gebrand, terwijl alle smaaktonen intact blijven. Dit zorgt voor een uitdagende en complexe smaak met mooie ronde getoaste chocolade tonen, gecombineerd met een heldere frisheid en delicate fruitige en karamelachtige aroma’s.

Waar komt jullie koffie vandaan?

Onze Specters blend is een combinatie van koffies uit Colombia, Brazilië, Guatemala en Ethiopië. De specials die we naast onze blend aanbieden bestaan voornamelijk uit singles die ofwel specifieke eigenschappen bevatten of een uitgesproken smaak hebben.

Wat is my Specters?

My Specters is jouw persoonlijke account waarin je al je gegevens kunt inzien en eventueel aanpassen. In My Specters kun je:
i. Je koffie leveringen aanpassen (smaak, hoeveelheid, frequentie, bezorgadres, etc.)
ii. Extra koffie of thee toevoegen aan je levering
iii. Je unieke link versturen naar iemand in jouw netwerk om zo gratis koffie te verdienen als je andere mensen klant maakt
iv. Je koffie abonnement opzeggen

Zit ik ergens aan vast wanneer ik jullie koffie koop?

Nee! Het Specters abonnement loopt altijd tot wederopzegging. Het is te allen tijde mogelijk om het abonnement stop te zetten. Dit kan je doen na de eerste keer, maar ook na 10 jaar. Je hebt het zelf in de hand.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Op onze website vind je onder een kopje My Specters jouw eigen Specters omgeving. Binnen my Specters kun je je abonnement opzeggen. Hiermee is je abonnement beëindigd. Mocht je dan toch weer koffie willen ontvangen, dan kun je altijd opnieuw een bestelling doen.

Ik wil graag meer of minder koffie ontvangen, wat moet ik doen?

Log even in op my Specters, hier kun je je abonnement direct aanpassen. Mocht je er niet uitkomen, stuur dan eventjes een e-mail naar info@specters.nl en dan helpen we je verder.

Kan ik mijn abonnement verminderen in de maand dat ik op vakantie ga?

Dit is mogelijk! Stuur even een mail naar info@specters.nl met je verzoek en dan zorgen wij dat dit in orde wordt gemaakt. Vergeet niet dat koffie een erg leuk en lekker cadeau kan zijn voor iemand in je omgeving!

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Dit kun je helaas niet zelf, stuur even een e-mail naar info@specters.nl en dan zorgen wij voor de gewenste aanpassing.

Wanneer krijg ik mijn eerste koffie levering?

Wij versturen onze koffie op iedere donderdag van de week. Je ontvangt de koffie dus altijd op de eerste vrijdag of zaterdag na je bestelling.

Mijn brievenbus is niet groot genoeg voor brievenbuspakketten, wat nu?

Dat is vervelend! Stuur even een e-mail naar info@specters.nl en dan kijken we samen naar een geschikte oplossing. Wellicht kan je de koffie op je werk ontvangen of mag deze bij een buurman of andere kennis geleverd worden.

Ik heb mijn koffie niet ontvangen, wat nu?

Wij streven ernaar dat jouw koffie op vrijdag of zaterdag bij jou thuis bezorgd wordt. Omdat we met een koerier werken is het natuurlijk mogelijk dat hier iets is misgegaan. Mocht het zo zijn dat je op dinsdag nog geen koffie ontvangen hebt, stuur ons dan even een e-mail op info@specters.nl.

Ik heb te weinig koffie besteld en wil graag bij bestellen, kan dit?

Natuurlijk is dit mogelijk! In my Specters kan je altijd koffie bijbestellen.

Moet ik thuisblijven voor mijn levering?

Dit is afhankelijk van je bestelling. Kleine hoeveelheden passen door je brievenbus. Bij afnames vanaf 1 kg kiezen we ervoor om het in een groter pakket te versturen omdat dit beter is voor het milieu.

Kan ik een proefverpakking bestellen om de koffie te proberen?

Ja dit is mogelijk! Ons kleinste abonnement bevat 300 gram koffiebonen of 30 cups. Dit kan gezien worden als een proefabonnement waarin je ons product kan testen. Wanneer onze koffie in de smaak valt, kan je je abonnement verhogen. Mocht ons product niet zijn wat je zoekt, dan kan je het gewoon weer opzeggen.

Versturen jullie ook naar het buitenland?

Ja. Hiervoor geldt alleen dat de verzendkosten die de Nederlandse gebruikelijke verzendkosten overschrijden, moeten worden betaald door de consument.

Ik wil mijn koffie graag zakelijk afnemen, kan dit?

Natuurlijk is dit mogelijk, om de zakelijke tarieven en mogelijkheden te bespreken vragen wij u om het zakelijke contactformulier in te vullen op de pagina zakelijk van onze website. Aan de hand hiervan zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Komen jullie echt langs de deur om koffie te verkopen?

Ja! Onze achtergrond ligt in de fondsenwerving en wij geloven in de kracht van persoonlijke benadering. Wij vinden het erg leuk om jou te leren kennen en wij willen ons product aan je laten proeven en ervaren.

Hoeveel staan jullie af aan Make-A-Wish Nederland?

Wij staan 20% van de inkoopprijs van onze koffie af. Dit betekent dat er van ieder kopje koffie dat jij drinkt, 20% direct bij Make-A-Wish Nederland terecht komt.

Wat onderscheidt jullie van supermarkt koffie?

Versheid. Koffie die in supermarkten wordt verkocht is vrijwel nooit echt vers. De reden hiervoor is dat deze koffie er vaak maanden over doet voordat deze daadwerkelijk in het supermarkt schap terecht komt. Onze koffie wordt maandelijks op maat gebrand en wordt diezelfde maand nog verstuurd naar onze klanten.

Zijn jullie cups biologisch afbreekbaar?

Ja! Alle cups die Specters Coffee gebruikt zijn 100% biologisch afbreekbaar. De kartonnen ringsluiting is gemaakt van cellulose en de bio-capsule is gemaakt van recyclebare grondstoffen en is bio-based gecertificeerd door DIN CERTCO.

Wat moet ik met mijn cups doen na gebruik?

De cups mogen na gebruik gewoon bij het gft, in de groenbak. De cups lossen op in de aarde, en de koffie wordt gebruikt om compost van te maken .

Passen jullie cups in mijn machine?

Onze koffiecups passen in alle Nespresso® geschikte machines.

Gaat mijn machine eerder kapot als ik jullie cups gebruik?

Nee. Bepaalde partijen beweren dat dit wel zo is, echter kan een machine niet eerder stuk gaan door het gebruik van onze cups.

Kan ik de garantie op mijn koffiemachine verliezen als ik jullie cups gebruik?

Nee, de fabrikant kan de garantie in geen geval weigeren.

Hoe kan ik betalen?

Je kan betalen met iDeal of creditcard. Je eerste betaling bij een abonnement doe je handmatig wanneer je een order plaatst. Elke volgende betaling wordt automatisch afgeschreven van je bankrekening of creditcard.

Ik ben mijn wachtwoord van My Specters vergeten, wat moet ik doen?

Stuur eventjes een e-mail naar info@specters.nl en dan lossen we het probleem met je op.

Kan ik jullie koffie ook in de supermarkt kopen?
Nee.
Ik heb geen bevestigingsmail van mijn bestelling ontvangen, wat nu?

Check als eerste je spambox. Als de bevestigingsmail daar ook niet in zit, stuur dan even een e-mail naar info@specters.nl.

Betaal ik verzendkosten?

Nee deze nemen wij geheel voor onze rekening voor bestellingen binnen Nederland.

Wat als ik niet thuis ben?
Wanneer jouw bestelling door de brievenbus past maakt dit natuurlijk niet uit. Heb je een grotere bestelling geplaatst en ben je niet thuis, dan gaat automatisch de standaardprocedure van PostNL van kracht.
Hoe werkt het retourneren?

Kijk hiervoor even in onze Algemene voorwaarden. Mocht je er niet uitkomen, stuur dan eventjes een e-mail naar info@specters.nl en dan helpen we je op deze wijze met het retourneren van je bestelling.

Welke voorwaarden gelden bij het retourneren?

Kijk hiervoor even in onze Algemene voorwaarden. Mocht je er niet uitkomen, stuur dan eventjes een e-mail naar info@specters.nl.

Kan ik ook een eenmalige bestelling doen?

Nee dit is niet mogelijk.

Wanneer wordt het volgende bedrag afgeschreven?

Het bedrag wordt 7 dagen voor je koffielevering van je rekening afgeschreven.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat, wat nu?

Geen zorgen. Stuur eventjes een e-mail naar info@specters.nl, hier staan wij 7 dagen per week voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.